Vichy – Termékvélemény

Prosper Haller doktor fedezte fel a Vichy termálvíz jótékony hatását, és alapította meg a Vichy Dermatológiai Higiénés vállalatot 1931-ben. A francia forrásvíz ásványi anyagokban gazdag, mely jótékony hatással van a bőrre. E felfedezés alapja és összetevője a mai kozmetikumoknak is.
A Vichy márka volt az első, aki elkezdte bőrtípusonként csoportosítani termékeit, figyelembe véve a nők változatos igényeiket.

A Vichy márka legelső és egyben meghatározó termékét a Vichy termálvizet 1996-ban mutatták be, mely szórófejes kiszerelésben volt kapható. Ettől kezdve elérhetővé vált a nem Vichy városában élők számára is. A termálvíz minden Vichy termék alapját képezi máig is.

PURETÉ THERMALE

Alkoholmentes, antioxidáns E-vitamint tartalmazó nyugtató, hidratáló arctonik, mely normál, kombinált bőrre ajánlott. Nem szárította, nem irritálta sem a bőrömet, sem a szememet, ami számomra kiemelten fontos, mivel mindennap kontaktlencsét viselek. Minimálisan parfümözött, de ennek ellenére sem bántotta a szememet. Nyugtató, hűsítő érzést kölcsönöz az arcbőrnek, azonban a hidratáló hatását én nem tapasztaltam, sőt talán minimálisan szárította is bőrömet. Parabénmentes, hipoallergén termék, ezért ideális lehet érzékeny bőrűek számára is. 

Minéral 89

15-féle ásványi anyagot, hialuronsavat és Vichy termálvizet tartalmazó bőrerősítő booster a mindennapi használatra. Géles állaga miatt a kombinált bőröm számára ideális. Használatakor a bőröm frissnek és üdének tűnik, azonban felszívódását követően enyhe ragacsos érzetet hagy maga után, ami még ha kicsit is, de zavaró, ezért folyamatosan csak rakosgatom a kozmetikumok között és ritkán nyúlok érte. Hidratáló hatása miatt vásároltam meg, azonban alkalmazása során nem érzem hidratáltabbnak bőrömet és egészségesebbnek sem látom tőle. Több szérummal együtt használva nem okozott pattanást, vagy mitesszert, valamint a sminkem sem mászott el. Napi használat mellett hidratáló és bőrfelszín-feltöltő hatású.

Tudástár: A booster a szérumok családjába tartozik. Feladata, hogy a bőr felső- és alsó bőrrétegén is kifejtse hatását, növelje az utána felkent hidratálókrém intenzitását. Alkalmazása, hasonló, mint a szérumoké, vagyis a megtisztított arcbőrre kell felvinni, a szérumot és a hidratálót megelőzőleg.

AQUALIA THERMAL

Hialuronsavat, Aquabiorylt*, λ-karragént** illetve Vichy termálvizet tartalmazó hidratálókrém. Könnyed vizes alapú krém, mely nem hagy maga után zsíros érzetet, emellett bőrregeneráló és bőrnyugtató hatású is. Két változatban érhető el Light és Rich, az előbbi a normál, zsíros bőrűek számára ajánlott, míg az utóbbi a vízhiányos bőrre javasolt. Kombinált, zsíros bőrömre a Light változatot vásároltam meg. A termék leírása alapján azt ígérték, hogy felvitelt követően nem hagy zsíros érzetet, sajnos ez esetemben nem vált igazzá. Használatakor a bőröm elnehezedett, zsíros, ragacsos maradt, ezért csak esti hidratálókrémnek tudtam használni, de még így sem szerettem. Parfümözött, kellemes illatú, összességében nem irritálta bőrömet, viszont, ha egy kis száraz terület is volt az arcomon, kellemetlenül csípte.

Aquabiorylt* – A felhámban (epidermisz) fejti ki a hidratáló, nyugtató hatását.
λ-karragént** – Segít megerősíteni a bőr védőrétegét.

Magyarországon gyógyszertárakban, márkaüzletekben és online webshopokban van lehetőség Vichy termékeket vásárolni:

Márkaüzlet és webshop

Gyógyszertár és webshop

Vichy termékeket gyakran van lehetőség akciósan, akár 20-30% kedvezménnyel megvásárolni, ezért, ha teheted várd meg a következő akciót és akkor próbáld ki a termékeket.

Olvasmányok:
Vichy – A márka

Próbáltál a márkától terméket? Esetleg van ami a kedvenced lett?

Hozzászólás